Waar is dat feestje?

Chips en kaasblokjes, pintjes en gin-tonic: best charmant, maar wat als het iets meer mag zijn? Knack Weekend vroeg drie exclusieve eventplanners naar hun organisatorische ervaringen, plus hun tips voor een geslaagd feest.

“Een klant wilde zijn vrouw stevig in de bloemetjes zetten voor hun jubileum”, vertelt Jonathan Paul. “Dus lieten we twee paragliders drieduizend rozen uitstrooien over hun tuin, terwijl er aan de einder een heteluchtballon verscheen, met daarop een lijntje lieftallige poëzie voor zijn vrouw. Tezelfdertijd dook er een mariachiband op die een liefdeslied bracht. Een geschenkje, enkel en alleen voor zijn vrouw.” Het is eens wat anders dan ‘ik hou van jou’ bij het ochtendgloren. Jonathan Paul, oprichter van Euphoria Global Events, ontwerpt en organiseert exclusieve feesten. De Brit woont in Neerpelt, ook al werkt hij vaak in Spanje, meer bepaald in Marbella. “We werken hoofdzakelijk voor privéklanten, omdat ze flexibeler kunnen spelen met hun budget. Bedrijven hebben een marketingafdeling die de uitgaveportefeuille strak op de knip houdt.”

“Vroeger had je meer grote ‘show-off’-party’s in hotels. Nu organiseren de mensen al eens thuis een feest”

En budget is belangrijk, als je je gasten bijvoorbeeld naar Saint-Tropez laat overvliegen voor enkele dagen compleet entertainment. Te beginnen met The Arrival Party, daarna de geweldige The Day Before Party. Dan – we zouden het bijna vergeten – The Actual Party Party. En als afsluiter : The Leaving Party. Inclusief dj’s, bands, rafting, benjispringen vanuit een helikopter en een half circus dat ter ieders verstrooiing hoog aan de trapeze bungelt. “Voor Laura Pausini hebben we in Marrakesh een feest georganiseerd in een onafgewerkt hotel”, vertelt Paul. “We hebben die ruwbouw van boven tot onder helemaal ingekleed. Bloemen, planten, lichtshow… Er waren maar liefst 480 performers – drummers, danseressen, jockeys met paarden, acrobaten – aangevuld met dansende fonteinen en vuurwerk. En dat voor slechts 120 gasten. De dag ervoor had iedereen, als inleiding op wat komen zou, van een fantastisch diner in de woestijn genoten, bij het licht van meer dan vijfduizend kaarsen.” (© foto Euphoria/Cocoon events)

Lees het volledige Knack Weekend-artikel