Swiss Delights

IMG_20170608_084950

Al meer dan 40 organiseert Basel jaar een van de grootste kunstbeurzen ter wereld, Art Basel. Maar de stad stroomt hoe dan ook over van cultuur: artiesten als Picasso, Niki de Saint Phalle, Serra en Tinguely, ontmoet je er zomaar op straat, terwijl je in steden als Bilbao en Parijs toch maar mooi een een ticket moet kopen om hun werk te bewonderen.

Na de redding van de Zittende Harlekijn schonk Picasso het Kunstmuseum vijf werken.

Een wit kruis op een rode vlag, het is een klassieker onder de nationale vlaggen. Schoon in zijn eenvoud. Het kon het logo zijn van een modeontwerper. Maar net dat plusteken zegt alles over dit land. Zwitserland heeft zoveel méér dan banken, koekoeksklokken, apotheken, Heidi, de Matterhorn en andere romantische bergtafereeltjes. Get Natural.

Lees het volledige artikel