Alles is mooi in Milaan

foto 4_impressie euroluce

Het SALONE DEL MOBILE. Het moment suprême, het hoogtepunt der climaxen, het festijn van de schoonheid, het jajaja. De D-days, letterlijk, de designdagen. Het summum van alles wat er bestaat om alle lelijkheid in deze wereld even te vergeten. In de stad der elegantie, de stad van la belleza. Mmm. Milano. In het land van galanterieën, Italia. Een impressie.

Be the first to see the latest. Wees de eerste om het nieuwste te zien. Dat was de slogan van de 56e editie van het Salone del Mobile in Milaan, van 4 tot 9 april. Dan is het over de koppen lopen natuurlijk. Van de grote goeroes van het design tot studenten architectuur rukken er uit, en alle epigonen die daar tussen schuilen: journalisten, dromers, flaneurs, fashionistas, kortom dames en heren van alle standen en allooi. Iedereen moest en zou erbij zijn. En iedereen was er ook. Vooreerst de exposanten. Met meer dan tweeduizend – inclusief de 650 jonge designers van minder dan 35 jaar die in de SaloneSatellite hun werk toonden.

Het gaat almaar meer over flexibele producten, ‘bijna op maat’ van de persoonlijke wensen van de consument.

Wie design zegt, zegt olalala. En trends en hypes. Wel, daar komt langzaamaan verandering in. Het ging op het Salone del Mobile deze keer niet langer over een paar gemediatiseerde designers, of erger nog: de kleuren van het seizoen. Hoewel, we denken dat turquoise dit jaar wel in de top drie van een heleboel creativo’s stond, maar dit terzijde. Want de tijden van ‘één seizoen, één kleur’ lijken voorgoed voorbij. Het is te zeggen. Vandaag gaat het almaar meer over ‘flexibele’ producten. Meubels, interieur- en exterieurstukken die eigenlijk bijna op maat worden gemaakt om te voldoen aan de persoonlijke wensen van u en ik, let’s say de designconsumenten van het ogenblik. Personalisatie, dat wordt het, dat ís het. Iets dat helemaal van jezelf is. Denk niet: de tandpasta- of facebookglimlach achter uw instagramfilter waardoor iedereen er net hetzelfde uitziet als pakweg een Clooney of een Hayek. Nee, denk: personalisatie. (© foto’s Salone Del Mobile)

Lees het volledige artikel