Een leven tot ongeveer vandaag

Tekenen, schrijven, lachen en grof uit de hoek komenin casu tegen onrecht in het groot of het klein – zonder op zijn bek te krijgen. Daar draait het bij Graauwmans ook om.

VRIJE GRAFIEKER

Het is een cliché: het kind als kunstenaar. Op vierjarige leeftijd tekent Graauwmans de geboortekaart van zijn zus.

HOOFDREDACTEUR

In het derde studiejaar bombardeert meester Verhoeven, Graauwmans tot hoofdredacteur van de klaskrant. Naast het aanzwengelen van de stencilmachine houdt de jonge man redactievergaderingen tijdens de speeltijd.

BOUWMEESTER

Op zijn 24 studeert hij af als architect. Zes jaar het bouwt hij verder. Vandaag ontwerpt Graauwmans af en toe nog meubels, interieurs en installaties.

COPYWRITER

Wanneer hij zeurt over lastenboeken stelt de pennenvriendin uit zijn studietijd hem voor om Ketnet-wrapper of copywriter te worden. Hij kiest voor het tweede en zet zijn architectenbestaan op een lage pit.

POËET

In 2006 verschijnt zijn eerste dichtbundel Uitzicht Lotto. Daarna volgen Reservisten van maandag, In een blauwe zon en Wachten op de bijen. ln het najaar van 2023 komt 11 eraan. 

KOMEDIANT

Regelmatig klimt Graauwmans op een podium om zijn monologen of gedichten ‘te doen’ zegt hij zelf. Wanneer een filmbons in hem een ‘smoel’ ziet, start Graauwmans’ acteercarrière.

REPORTER

Een schrijver moet schrijven. Via zijn journalistieke werk gaat hij – naast gedichten en snelle slogans – ook lang en breed.

PROFESSOR

Er is een moment dat je het weet: I am the expert en dan vertel je het verder. Als docent copywriting bij Syntra heeft Graauwmans het over zijn dagdagelijkse bestaan als storyteller. 

SPEECHWRITER

Een toespraak moet het publiek begeesteren en overtuigen. In 2020 wint Graauwmans de Speech Battle van deBuren. Lees, bekijk en beluister hier zijn winnende speech over fake news.

Een kwestie van geen plan maar een gevoel te volgen. En alsnog te plannen.