Een leven tot ongeveer vandaag

Tekenen, schrijven, lachen en grof uit de hoek komenin casu tegen onrecht in het groot of het klein – zonder op zijn bek te krijgen. Daar draait het bij Graauwmans ook om.

VRIJE GRAFIEKER

Het is een cliché: het kind als kunstenaar. Op vierjarige leeftijd tekent Graauwmans de geboortekaart van zijn zus.

HOOFDREDACTEUR

In het derde studiejaar bombardeert meester Verhoeven, Graauwmans tot hoofdredacteur van de klaskrant. Naast het aanzwengelen van de stencilmachine houdt de jonge man redactievergaderingen tijdens de speeltijd.

BOUWMEESTER

Op zijn 24 studeert hij af als architect. Daarna zal hij zes jaar het beroep spelen. Vandaag ontwerpt Graauwmans af en toe nog meubels, interieurs en installaties.

COPYWRITER

Wanneer hij zeurt over lastenboeken stelt de pennenvriendin uit zijn studietijd hem voor om Ketnet-wrapper of copywriter te worden. Hij kiest voor het tweede en zet zijn architectenbestaan op een lage pit.

POËET

In 2006 verschijnt zijn eerste dichtbundel Uitzicht Lotto. In 2009 en 2012 volgen Reservisten van maandag en In een blauwe zon. In het najaar van 2021 is de presentatie van zijn bundel Wachten op de bijen een groots feest, zonder afstand! 

KOMEDIANT

Regelmatig klimt Graauwmans op een podium om zijn monologen of gedichten te brengen, ‘te doen’ zegt hij zelf. Wanneer een filmbons in hem een ‘smoel’ ziet, start Graauwmans’ acteercarrière.

REPORTER

Een schrijver moet schrijven. Via zijn journalistieke werk gaat hij – naast gedichten en snelle slogans – ook lang en breed.

SPEECHWRITER

Een toespraak moet het publiek begeesteren en overtuigen. In 2020 wint Graauwmans de Speech Battle van deBuren. Lees, bekijk en beluister hier zijn winnende speech over fake news.

Een kwestie van geen plan maar een gevoel te volgen. En alsnog te plannen.