Reservisten van maandag

Dichtbundel, uitgeverij Poëziecentrum (Bel-etagereeks), 2009 

De pers over Reservisten van maandag:

‘[…] de wereld van Graauwmans mag dan wel grauw en unheimlich zijn – de naam van de dichter lijkt wel een veelzeggend pseudoniem – dat besef neemt niet weg dat de auteur ook die pessimistische visie enigszins ironiseert door de vele dubbele bodems en woordspelingen en door de wijze waarop hij zijn personages portretteert en in hun hemd zet. Precies dat talige raffinement doet het beste vermoeden voor de toekomst.’ Dirk De Geest in Ons Erfdeel, nr. 2 – 2010

‘[…] een werkelijkheid waarin de protagonisten in zijn universum naar hun plaats zoeken. Graauwmans ontwikkelt er een eigenzinnig idioom voor, waarin de surreëel aandoende beeldspraak soms voor intrigerende verschuivingen van de betekenis zorgt. […] Hij is […] de soldaat van taal die voor weerbaarheid strijdt.’ Paul Demets in De Morgen 4/11/2009

Bestel de bundel bij uw boekhandel of via een bericht