Ook de koning shopt er

o gallery

Cadeautjes en zoetigheden voor een liefste, een frietsnijder, een deegrol of een kastje dat eens niet van de IKEA komt. In Brussel vindt u het. En misschien loopt u onze koning of zijn broer wel tegen het lijf. 

WESTERN SHOP

Boots, boots en nog eens boots. Daar draait het om. En niet die van het merk dat u allemaal kent, maar topboots uit Texas of Mexico. U kunt in de Western Shop ook wel lederen jassen kopen en gigantische gespplaten en van die cowboydassen, maar als u een stevig paar botten wil, moet u hier zijn. Voor mannen en vrouwen. Van over heel de wereld komen ze naar François en zijn zoon Frederik afgezakt. Want een paar in haaien-, bizon- of pythonleer vind je niet overal. Of heeft u liever een kaaiman- of kangoeroevelletje?  (© foto Ann Van Wesemael)

Adolphe Maxlaan 79, 1000 Brussel

‘O’-GALLERY

U denkt misschien: vlak bij de Grote Markt, dat zal dan wel vooral voor de toe- risten zijn die hopeloos op zoek zijn naar Manneken Pis en dan voorbij dit mooie zeventiende-eeuwse pand lopen. Niets is minder waar, je moet haar winkel echt vinden. Mei Lee is juweelontwerpster en naast haar eigen hedendaagse collectie in zilver en goud, werkt ze ook samen met verschillende Europese ontwerpers. En hoe meer schuifjes met sieraden Mei voor u opentrekt, hoe luider u ‘o’ zegt. 

Kolenmarkt 15, 1000 Brussel

Lees het volledige Knack Weekend-artikel