Tekst voor sprekende gevels

Copy voor twaalf brochures over gevelstenen. Klant: Wienerberger

 

Brochure Recup:

Oude look, hedendaagse kwaliteit

Recuperatiestenen worden vandaag veel gevraagd om een woning een doorleefd cachet te geven. Qua vorstbestendigheid voldoen deze stenen meestal niet aan de huidige norm. De Kempische Recup heeft de look van een oude steen, met de stabiele kwaliteit van een nieuwe gevelsteen.

Authentieke kleuren

De Recup bestaat in tal van kleuren: van uniform rood, over oranje tot eerder subtielere tinten. Hij is ook licht geperforeerd om de authenticiteit te bewaren. Daardoor is de Recup niet van zijn ‘oude broertjes’ te onderscheiden.

De glorie van weleer

Elke steen van de Recup familie verwijst naar de variaties van de oude steenbakkerijen langs het Kempisch kanaal. De kalksporen en gamstrepen, die ontstonden door de manuele stapeling in de droogovens, vindt u terug in de Recup.

Perfectie zit in de details

Ook de oorspronkelijke afmetingen werden minutieus gerespecteerd. Op de Boomse Recup na, heeft elke Recup het typische rijnvormformaat. De Maalbergse, Molenlandse, Rodelandse, Rupelse en Tongerse Rijnvorm hebben bovendien een schijnvoeg om het traditionele verband na te bootsen.