Moeders met een attitude

Kirsten Ginckels en Ellen van den Bouwhuysen klimmen uit een dal na hun respectieve postnatale dipjes. Vandaag lachen ze weer. Kirsten heeft een dochter, Lenne. Ellen heeft een zoon, Seppe. Samen hebben ze een boek. En een visie.

Kirsten (31) en Ellen (35) leerden elkaar kennen op de redactie van Flair, Kirsten was journaliste en Ellen fotografe. Drie jaar geleden baarden ze allebei een kind. Eind augustus ligt hun boek The gentle mom, mama zijn zonder schone schijn in de rekken. Het is het verhaal van het wel, en voornamelijk het wee van jonge moeders. Waaronder inbegrepen het kleden van de kinderen. Kirsten: ‘Wij zijn geen shopaholics, maar vanuit onze achtergrond zijn we met mode en lifestyle bezig. We hebben graag dat onze kinderen er leuk uitzien. Maar ze lopen zeker niet altijd in het laatste nieuwe rond, er zijn nog grenzen.’

Niettemin: mocht hun budget groter zijn, dan zouden ze minder de H&M binnenlopen en meer voor het verantwoorde segment van de kinderkleding kiezen. Ellen: ‘Over tachtig procent van de spullen in Seppes kleerkast heb ik nagedacht: over het land waar het gemaakt is, of de materialen biologisch verant- woord zijn, over de kwaliteit…’

De koopjesperiode? Ja, graag, vinden ze allebei. ‘En dan gelijk een voorraad inslaan voor het volgende seizoen.’ Foute cadeaus? Ellen: ‘Die breng ik later naar de kringloopwinkel.’ Kirsten gaat wel eens naar de rommelmarkt en die foute roze geschenken verdwijnen dan in alle stilte in de handen van een babyspullenopkoper.

Lees het volledige Knack Weekend-artikel