Dingen die niet kapot gaan

edition-christophe-delcourt-ibu-oud

Een man die durft, een man die doet. Maar evengoed een man met het hart op de juiste plaats. Trends Style sprak met de Parijse designer Christophe Delcourt. Op Interieur 2012 in Kortrijk kwam hij zijn nieuwe meubellijn en lichtobjecten voorstellen. “Je suis rien sans les autres.”

Een pennenzak vol potloden en een paar kleurstiften, meer had de jonge Christophe Delcourt niet nodig om zijn kindertijd gelukkig en welgezind door te komen. Sinds 1993 is deze geboren en getogen Parijzenaar fulltime designer én producent van zijn meubels en lichtobjecten.

Meubels dragen sporen, krassen, herinneringen. Ik wil dat mijn meubels leven.

We praten in de showroom van Moodz (verdeler van Christophe Delcourt) aan een tafel van de hand van de meester. “Een tafel met een bos eronder,” lacht Delcourt, “je moet even uitkijken waar je je voeten zet.” Hij meent het: net doordat de poten van de tafel niet op de gebruike- lijke hoeken staan, voel je plots een poot (een boom) waar je het niet verwacht. Je gluurt even onder de tafel en ontdekt ‘het bos’. Precies dit eureka-moment geeft de tafel de joie de vivre die je in al het werk van Delcourt aantreft.

BOER WORDT DESIGNER

Christophe Delcourt mocht dan in zijn jeugd een fervent tekenaar en knutselaar zijn, hij koos wel voor des études agricoles, hij wou boer worden. Maar de onvoorspelbaarheid van het lot bracht hem op andere paden.

Lees het volledige artikel