De geest en de fles

ruinart basel

Op Art Basel, een van de grootste kunstbeurzen ter wereld, presenteerde het gerenommeerde champagnehuis Ruinart in juni de zilveren champagnekoeler Miroir. Een kunstobject van de Franse designer Hervé Van der Straeten. Trends Style was aanwezig op de vernissage in Zwitserland en sprak met hem.

Een bescheiden man, op het schuchtere af. Een atypische Fransman. Maar eenmaal hij praat, vonkt er vuur uit zijn ogen. Zijn studie plastische kunsten aan de école des Beaux-Arts in Parijs maakt hij echter nooit af, want de drang om te creëren en in het echte leven te staan is sterker. Tijdens zijn meesterjaren begon hij juwelen te maken. En met succes, al snel verkochten deze kleinoden als zoete broodjes. Van der Straeten laat de academie voor wat ze is en gaat 100% voor wat hij echt wil: dingen maken.

Lees hier het volledige artikel