Zeekoppen

hannah

Ze zijn verknocht aan Knokke-Heist, Brugge of Sluis. Omdat ze er een evenement organiseren, een museum uitbaten, cocktails serveren of winkel houden. 9 koppen uit Knokke en omgeving.

 

HANNAH VAN ONGEVALLE

Mede-eigenaar/barman van cocktailbar The Pharmacy

“Het is barmán, en daar ben ik trots op, je bent ook geen loodgietster. Toen ik 18 was, wist ik dat ik nooit in Knokke wilde wonen. Na London, Barcelona, Nice, Parijs en Am- sterdam ben ik hier toch weer aangespoeld. Het adres van onze bar is top secret. Die sfeer van geheimzinnigheid willen we om twee redenen: deze plek is een speakeasy zoals je die had ten tijde van de drooglegging in Amerika tussen 1920 en 1933. Die tijd is al lang voorbij, maar we willen die ‘illegale’ sfeer opnieuw oproepen. Daarnaast is door de sociale media alles openbaar geworden: wie ben je, wat doe je – en dat wilden we niet, er is hier geen wifi, tot spijt van wie het benijdt. We willen terug dat intieme moment van vroeger creëren. Facebook, twitter,… dat is leuk, maar hier gaat het weer gewoon over genieten. We serveren hoofdzakelijk eigen recepten, in de zomer ligt er elke week een nieuwe drankkaart. Ik kan niet niet-werken: zondag ga ik naar Mauritius om cocktails te proeven als jurylid van een wedstrijd, binnenkort doe ik enkele avonden guest bartending in London en Parijs en in september verschijnt mijn boek Come take a sip with me. Ik wil mensen inspireren en blijven bijleren.”

Hannah Van Ongevalle volgde kunsthumaniora en studeerde theater in Brussel. Sinds oktober 2013 baat ze samen met broer Ran en vader Jan The Pharmacy uit. In 2014 eindigde ze bij de beste twaalf bartenders in de World Class, een van de bekendste cocktailwedstrijden ter wereld.

Lees het volledige Knack Weekend-artikel