Brx. Quite unknown.

atomium-expo58-068

LA GARE DES BOGARDS.

In het gezegende jaar 1840 arriveerden de eerste continentale treinreizigers in Brussel niet in het Centraal Station, de Noord of de Midi. La gare des Bogards gaf uit op het Rouppe- plein. Het Hôtel À La Grande Cloche, tegenover Comme Chez Soi, herinnert nog aan die tijd. De naam verwijst naar de bel die het vertrek van de treinen aankondigde.
Et pour la petite histoire : Verlaine schoot hier op zijn vriend Rimbaud.

SPRUITJES.

Eigenlijk zouden ze Les Choux de Sint-Gilles moeten heten, of eerder Les Choux de Obbruxelles, de oude naam van het ooit landelijke Sint-Gillis. Daar begon men ze in de 16de eeuw te kweken om de Brusselaars te voeden. Sint-Gillisenaren worden daarom in de volks- mond wel eens de kuulkappers genoemd.

Lees het volledige Knack Weekend-artikel